Belangenbehartiging
KBO-Dinther

Van harte welkom op onze site

Belangenbehartiging

Ouderenadviseur

Onze onafhankelijke ouderenadviseurs helpen en adviseren bij het vertrouwelijk aanpakken en oplossen van problemen over wonen, zorg, welzijn, vervoer of financiën.

Hier zijn geen kosten aan verbonden.

of info@kbo-dinther.nl
  • De ouderenadviseurs in Heeswijk-Dinther zijn:
    • Harry van de Ven       tel. 292356
    • Rian Kuijpers             tel. 296143
    • Jos van Eerd              tel. 291400
    • Beatrice van der Togt  tel. 228944
    • Rinus van der Aa        tel. 292871
    • Jan van Beusekom      tel. 292783

WMO cliëntondersteuning

De KBO heeft onafhankelijke deskundige adviseurs die u ondersteunen bij (keukentafel)gesprekken met de gemeente en/of zorginstelling.

Mantelzorgmakelaar

Een mantelzorgmakelaar kan oplossingen bieden voor regeltaken, waardoor mantelzorgers minder worden belast.

Dit is gemakkelijk als u sommige taken lastig vindt of als u er geen tijd voor heeft.

Iedereen met vragen over mantelzorg kan een beroep doen op de mantelzorgmakelaar.

Voor inwoners van de gemeente Bernheze is dit gratis.

• Mantelzorgmakelaar Margo van den Berg tel. 073-8505731 of 06-48801127
    • www.mantelzorgmakelaars.com

Belasting invullen

De KBO heeft drie deskundige leden die u kunnen helpen met uw belastingaangifte en/of huur- en zorgtoeslag. Het invullen geschiedt in één volle week in maart.

of info@kbo-dinther.nl
  • de belastinginvullers in Heeswijk-Dinther zijn:
    • Gerrit van den Berg    tel.  292583
    • Gerard van Dijk          tel.  292614
    • Gerrit Oosterhof         tel.  291064

Ledenvoordeel

Als lid van de KBO komt u voor diverse kortingen in aanmerking, bijvoorbeeld voor energie, zonnepanelen, elektrische fietsen, smartphones, tablets en navigatiesystemen, premie ziektekosten, scootmobielen, trapliften, hoog/laagbedden en matrassen.

Lief en leed

Graag besteden wij speciale aandacht aan onze leden rond jubileum, ernstige ziekte en overlijden. Het bestuur is daarbij echter altijd afhankelijk van signalen hierover.

• door te geven aan Kees Kuijpers, tel. 296143

Vervoersservice voor senioren.

Aan mensen die niet over eigen vervoer en steunnetwerk beschikken biedt deze voorziening uitkomst voor bezoek aan ziekenhuis, gemeentehuis, dagbesteding, eetpunt e.d.

• aanmelding bij Jan van Eerd, tel. 06-51452223
    of Ad Verhagen, tel. 06-30043094

Overleg lokaal, gemeente en regio

Op verschillende niveaus en samen met andere ouderenorganisaties, worden de belangen van senioren door het KBO-bestuur behartigd.

• Tips, signalen of klachten zijn welkom bij
    Willy van der Steijn, tel. 06-49650798

Het ledenblad ONS van KBO-Brabant verschijnt 11x per jaar.

KBO-Dinther informeert haar leden via het Maandblad, het jaarprogramma, het publicatiebord in cc Servaes, de regionale pers en de eigen website.

Daarnaast verzorgt onze secretaris indien nodig de digitale informatie aan de leden via de e-mail.

• informatie bij Ria van Hemmen, tel. 292462